Primer cicle d’Òpera a Lluïsos Teatre

Inaugurem un cicle per apropar l’òpera als joves i  desmuntar els estereotips sobre aquesta disciplina musical.

L’òpera és elitista, caduca, llarga i feixuga. Segurament alguna vegada heu sentit o heu utilitzat algun d’aquests adjectius per parlar d’aquesta disciplina musical. Des de Lluïsos arriba una iniciativa per desmuntar aquests mites gràcies a la proposta de quatre joves músics. “Volem demostrar que l’òpera és a l’abast de tothom i que també és divertida, emocionant, intensa i d’actualitat.

L’Alícia Daufí (pianista i musicòloga), el Jordi Clos (baríton), el Xavier Borja (pianista, crític musical i filòleg) i el Rai Paz (guitarrista de jazz), ens acompanyaran en el camí per conèixer l’òpera a través de tres representacions musicals que es podran veure projectades a Lluïsos Teatre una vegada al mes.

Cada sessió inclourà una petita introducció de 10-15 minuts a càrrec dels músics per presentar l’òpera, l’autor, el context històric, l’estil, els personatges i el tipus de veu. A continuació es projectarà l’òpera amb les parts i les pauses corresponents. En acabar la projecció hi haurà un torn obert de preguntes pel públic assistent per tal de resoldre dubtes i conversar amb els experts.

Les obres programades són Salomé, de Richard Strauss (17 de febrer a les 17h), Don Carlo, de Giuseppe Verdi (31 de març a les 17h) i Tristan und Isolde, de Richard Wagner (14 d’abril a les 16h). El cost d’assistir a la sessió i a la xerrada- debat posterior és de 3€ que s’hauran d’abonar a taquilla.

Amb aquesta iniciativa es dóna cabuda a una proposta arriscada i diferent que s’espera que tingui una bona acollida entre el públic jove a la descoberta de noves disciplines musicals.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro

teatre-nens-barcelona