Nova companyia resident

Ramona de Van der Bürg estrenarà “Histèriques” el proper abril

El muntatge és una revisió del mite de les troianes que s’acosta a la relació d’Helena i Menelau des d’una visió adaptada a l’actualitat i qüestionant el mite de l’amor romàntic. Una reflexió al voltant de la complexitat de la violència i el patriarcat. 

 

La jove Úrsula Tenorio signa l’adaptació i direcció

Ramona de Van Der Bürg és una companyia que juga amb les arts plàstiques i aposta pels espais instal·latius i per la combinació entre ficció i perfomance. En aquesta ocasió s’acostaran a Les Troianes d’Eurípides a través del cos i la imatge, fent un eco del mite en la seva manera de veure la realitat. La companyia està formada per professionals formats a l’Institut del Teatre: Úrsula Tenorio, dramturga i directora; Andrea Pellejero, Adrià Girona i Pol Pare, seran els intèrprets; i Marta Lofi farà el disseny de l’espai escènic.

 

 

Intercanvi d’impressions amb La Perla 29

Els components de Ramona de Van der Bürg han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Oriol Broggi i Anna Madueño amb l’objectiu d’explicar-los el projecte i fer un primer intercanvi d’impressions en relació a la posada en escena i el missatge que es vol transmetre.

“Quan llegeixo Les Troianes, penso: són tots i totes uns desgraciats sense principis ni moral. El cor de dones i Cassandra són els únics personatges que desperten la meva simpatia. I em pregunto: per què? No hauria de sentir-me propera al patiment de les principals protagonistes del mite? Malgrat el reibuig que em transmeten els personatges hi ha alguna cosa en elles que m’atrau. És evident que els personatges del mite són arquetips, però a través de les seves contradiccions puc veure el un transfons humà. Això és precisament el que m’atrau d’elles, no són heroïnes, i justament aquí recau la seva contemporaneïtat”, reflexionava Úrsula Tenorio.

El director artístic de La Perla 29 Oriol Broggi ha destacat la importància de “recolzar un projecte on hi ha alguna cosa nova a descobrir“.

 

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro