Condó umbilical, la nova obra en residència a Lluïsos Teatre

La nova companyia teatral en residència a Lluïsos Teatre Jalea assaja a l’entitat des del mes de febrer un espectacle de títol “Cordó Umbilical”. Està formada per l’Elena Baliarda i la Jana Vallvé que estableixen un diàleg creatiu que engloba el teatre amb la música, el moviment, la pintura i els audiovisuals. L’objectiu de Jalea és el de promoure projectes fets des de les entranyes: “Entenem l’art com un canal comunicatiu i de transformació, on dialoga allò intern i propi amb allò extern i col·lectiu. Creiem en la creació de projectes col·lectius on l’equip és bàsic per poder treballar a gust”.

Condó umbilical neix a partir d’experiències pròpies de l’equip i del cercle de dones que ens envolta. És un crit, és un dir prou, per les àvies, per nosaltres mateixes i per les futures generacions que vindran. La proposta va ser escollida pel jurat artístic format per l’actriu i dramaturga, Laura Aubert; la periodista i actriu, Mar Solà; l’actor i expert en escenografia Adrià Aubert i la gestora cultural, Dri Oriol.

L’obra està prevista que s’estreni a finals d’abril a Lluïsos Teatre.

Resum del projecte:

Quatre generacions de dones d’una mateixa família es troben en un espai atemporal quan la més jove, la Cécile se n’adona que a la seva família hi ha un patró que s’ha anat repetint generació rere generació: la seva besàvia, la seva àvia, la seva mare i ella han sigut abusades sexualment i cap n’ha parlat. Totes han callat, cadascuna pels seus motius. Però el silenci s’ha anat enquistant en les generacions de dones d’aquesta família. Un silenci que, lluny de separar-les, les uneix i les marca de per vida. Sense poder més, la Cécile intenta tallar el cordó umbilical que uneixen a ella i a les seves avantpassades per tal de trencar amb la perpetuació del silenci: vol parlar dels abusos viscuts a la seva família. Trencar i canviar patrons després de tants anys no és fàcil i més si implica obrir calaixos on les històries personals estan ben amagades.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro