El Festival Mutis ha presentat la nova edició a Lluïsos Teatre

Lluïsos Teatre ha acollit la presentació de la programació del XII Festival MUTIS, un esdeveniment consolidat dins del panorama barceloní que enguany augmenta la seva presència a la ciutat i emfatitza la seva aposta per la creació jove i l’escena emergent.

Gairebé seixanta propostes es podran veure entre el 8 i el 18 d’abril en diferents espais de la ciutat oferint una programació diversa, arriscada i sorprenent que emfatitza les noves veus dramàtiques i l’aposta per diversos llenguatges escènics. Teatre, dansa, performance, teatre físic, lectures dramatitzades, tallers, microteatre, escriptura en viu, una àmplia oferta per abastar a un públic divers àvid de veure representades innovadores creacions i destacats títols de la dramatúrgia actual.

El MUTIS començarà el dijous 8 d’abril i s’allargarà durant deu dies entre Barcelona, Sant Adrià de Besòs i L’Hospitalet. Entre els enclavaments on es podrà gaudir la programació del MUTIS hi ha centres cívics com el CC Drassanes, al CC Parc Sandaru, al CC Cotxeres i Borrell, al CC La Bòbila, el CC Can Clariana, al CC Can Portabella l’Espai Jove La Fontana, l’Ateneu Adrianenc o al CC La Sagrera. A això se sumen espais de gestió privada com Sala Melmac i la Sala Siconi, a la Casa de el Llibre i en importants enclavaments de l’escena de Barcelona com la Nau Ivanow, el recinte Fabra i Coats (Ateneu HARMONIA, Espai Josep Bota) i la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona, que amb quatre dies de representacions entre el 15 i el 18 d’abril es posarà el punt culmen a festival acollint vuit propostes en el seu espai, així com a Lluïsos Teatre de Gràcia, que rep aquest any tres propostes en l’últim cap de setmana de la trobada.

El festival es presenta, a més, com un concurs per premiar la qualitat dels treballs, a través de diferents seccions. Unides a les habituals de Teatre Emergent, Teatre Universitari, Performance, Text Dramàtic, Escena Jove i microteatre, enguany obre també una secció de Dansa, totes avalades per un prestigiós jurat en cadascuna de les categories.

“Aquest any ens trobem davant d’una edició especialment important en el context actual, on la creació emergent precisa d’un suport més gran davant la complexa situació sociosanitària”. El festival garanteix el compliment de totes les mesures de seguretat i els aforaments, “les entrades es poden reservar al web de festival MUTIS, i alguns dels espectacles ja han esgotat les localitats, mostra de la destacada acollida que un any més l’esdeveniment està acollint”.

Entre la programació, hi ha textos clàssics o destacats de la dramatúrgia contemporània com A puerta cerrada de Jean Paul Sartre (Cía. Mutis por el foro, Drassanes); Homenaje a Federico García Lorca (La Coquera, Can Portabella), De algún tiempo a esta parte (Therkas Teatre, Nau Ivanow), Cinco horas con Mario (Cía. Mutis por el foro, Ateneu Adrianenc) Últimas palabras de Copito de nieve (Compnayi, Fabra i Coats), Tres sombreros de copa (Cía. TECU, Ateneu L´Harmonia), Tejas verdes (Aula de Teatro UPNA, Ateneu L´Harmonia) i Mi Robot y yo (Cía. Magma 2011, Fabra i Coats).

La performance i els nous llenguatges escènics es podran veure a l’Espai Jove La Fontana el 9 d’abril amb Performances cap a la sostenibilitat (Facultad de Belles Arts de la UB) i Green Rooms, o al CC Drassanes amb Camino Abierto (Cía. Oanes). A la vegada, la dansa tindrà el seu espai a la Nau Ivanow amb OFEC (Les Cícliques), Brexshit (Cía. Katharsis), FronTerra (Cía. Astra) i Julieta (Cía. 5cèntim); a la Sala Melmac, amb Solo de solos – La voz humana (Santa Bastarda Cía); Lara Hierro: monólogo para corpo en movemento (Constanze Hurlé, Sala Siconi).

La nova creació ve de la mà de propostes como Let Me Down Slowly (Cía. Afflictus, Nau Ivanow), Museo de las relaciones imposibles: Amarillo (Cía. Rommelen, Nau Ivanow), No és necessari anar a la platja (La Verguny, Nau Ivanow), H(X)ME (lajaula) (Colectivo Sutura, Cotxeres Borrell), Laboratorios Washla o hay que matar a papá (Cía. Del otro lado, Cotxeres Borell), El partido (Pablo Lechuga, CC Drassanes), Tagó (escondidos): filipinos en Barcelona (Berjer Capati, Cotxeres Borrell), Instrucciones para entender el amor (Noyo Colectivo, Fabra i Coats), From Hell (Cía. Lana in Red, Fabra i Coats), Nuestra necesidad de consuelo es insaciable (Cía. La Bombeta, Parc Sandaru), Así se escribe el tango (Asociación Escritura en Vivo, La Bòbila), Interrail (Cía. Les Candidates, Can Clariana), Oxímonon (Cía. TECU, Can Clariana), Allà sota les arrels (Cía. Maldita Eva, Lluïsos Teatre), Parafernàlia, S. A. (Cía. La Dispersa, Lluïsos Teatre), Almisdaé (La Coquera, CC. Sagrera) i Dall´altra (parte del mar) (Cía. Karmate, Fabra i Coats).

La dramaturgia femenina està especialment representada al MUTIS, amb obres com L´Última trinxera de Guillermina Massana (Parc Sandaru), el cabaret de Las Marías (María La Culpa, Sala Melmac), Intocables de Marina Font (La Cadena, Fabra i Coats), Yo nunca me he ido de Montenegro de Silvana Pérez Meix (Poka Yoke Teatro, La Bòbila), Camping (Siete variaciones sobre sillas de plástico rotas) de Valeria Pisatti (Cía. Chiti y las demás, Fabra i Coats), Nausèe de Carla Torres Danés (La Maièutica produccions) i Les traces del silenci d’Esther Lázaro (Therkas Teatre, Lluïsos Teatre de Gràcia).

El microteatre reunirá les espectadores al CC Drassanes i a la Sala Siconi, amb TIC (Tinder Institut Center (App. Les Femmes), Verkami per un fill (Cía. La Cadena), El polsador (Malalts de teatre), Obrint portes (Parapapà entreteniment), La casa familiar (Cía. La Inmediata), Enfermeras (Cía. María La Culpa), Sin Salida (La Coquera) i Amor verdadero (Mammut Teatre), on també es fan sentir les veus de dones creadores.

També comptarem amb dos tallers a l’Espai Josep Bota, el Laboratorio de intervención feminista en el espacio urbano de Teatro en Movimiento Callejerx i Anava en bicicleta i em van dir terrorista del Col.lectiu Güillis que arriba des de Mallorca.De fora de Barcelona, arriben propostes com Nacer con culpa y sin nombre (La Impura, CC. Drassanes), Aminótica dels gaditans Producciones el Dramaturgo i les companyies de teatre universitari procedents de Pamplona, Madrid o La Rioja. 

A Lluïsos Teatre podrem veure-hi del 16 al 18 d’abril:

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro