Festival Màgicus 2020

El Festival de Màgia Jove de Barcelona va celebrar la seva 11a edició el 24 i 25 d’octubre a Lluïsos Teatre.

L’onzena edició va arrancar dissabte 25 amb el Concurs de Joves Mags. Ja durant tot el matí els concursants van anar pujant a l’escenari de Lluïsos Teatre per preparar l’actuació sota l’atenta mirada de l’Enric Magoo, convidat a fer d’assessor dels concursants un anys més. El coach és una figura que s’incorpora fa 2 edicions amb l’objectiu d’oferir consells i acompanyament als concursants a l’hora de portar a escena el seu número.

El teatre va acollir una vuitantena de persones assegudes respectant la distància de seguretat, amb mascareta i seguint els protocols establerts al teatre. A les 19h s’aixecava el teló per donar la benvinguda a l’onzena edició amb en Mag Selvin com a presentador i conductor de la gala. Els joves concursants van ser Aleix FerrerRoger SalaPol PavoDoble AFerbuch i Peio Rivas. El jurat, format per professionals de la màgia i del teatre, representants de Lluïsos de Gràcia i de l’Associació Catalana d’Il·lusionisme, van decidir que els guanyadors fossin: en primera posició en Roger Sala, en segona posició Peio Rivas i en tercer lloc i Ex aequo els mags Doble A i Aleix Ferrer.

El concurs de joves mags també va oferir l’actuació de les joveníssimes “Next Generation” amb el seu estil de màgia familiar fresc i divertit. L’encarregat de tancar el concurs va ser el mag Álvaro Cortés, guanyador de diferents premis del Màgicus en el passat, que va generar molta expectació amb el seu número amb foc i els trucs amb coloms.

Diumenge 25 es va donar per acabat el Festival Màgicus amb una jornada de formació per a totes les edats i nivells amb el clàssic Taller de Màgia per a infants entre 6 i 12 anys impartit per en David Valencia. I la Masterclass sobre posada en escena, manipulació i grans il·lusions que va dur a terme en Charlie el Mag que va aprofitar la presència de molts dels concursants del dia anterior per recuperar moments del Concurs i analitzar-los.

Aparadors Màgics

En paral·lel i durant tota  la setmana es van poder veure exposats als aparadors de l’Eix Comercial Gran de Gràcia els conills del Màgicus, intervinguts durant el casal d’estiu de l’associació Experimentem amb l’Art. Aquesta activitat tenia un doble objectiu: fomentar el petit comerç de proximitat i donar visibilitat a la feina feta pels petits artistes de l’EART que van treballar durant l’estiu en el projecte dels conills. El seu objectiu era reapropiar-se de l’espai de la ciutat, ocupant places i comerços. Durant el juny els mateixos conills es van poder veure per les places de la vila.

Els voluntaris del Màgicus, el motor del Festival

El Festival Màgicus porta onze anys duent-se a terme gràcies a l’energia dels voluntaris que l’impulsen. Principalment per l’Albert Olivés creador, impulsor i actualment director artístic del Festival, que compta amb un equip de joves apassionats de la màgia que enguany ha estat format per en Gerard Fernàndez, en Quim Solans, l’Abel Capdevila i l’Anibal Fernández.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro