Les residències artístiques de Lluïsos Teatre: una aposta per donar suport a les arts escèniques i a la cultura

Lluïsos Teatre obre de nou la convocatòria de residències artístiques dirigida a estudiants i professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el projecte. Les propostes es poden presentar fins al 10 de gener de 2021 (fins a les 23:59h), i es donarà a conèixer el nom de la companyia a finals del mateix mes de gener.

La companyia disposarà de 3 mesos d’assaig (febrer, març i abril) a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que serà el 23, 24 i 25 d’abril. La participació a les residències no suposarà cap tipus de cost per les companyies.

És el sisè any que s’aposta per impulsar les residències artístiques de companyies per mirar de donar resposta a les necessitats plantejades per les joves creadores. A causa de la situació de pandèmia del 2020 no es van poder dur a terme amb normalitat les residències convocades per principis d’any ni tampoc es van obrir la convocatòria de setembre. Després d’aquesta pausa, des de l’entitat i des de Lluïsos Teatre s’ha considerat necessari tornar a impulsar aquest espai en un moment en que la cultura i les arts escèniques es troben a la corda fluixa. “La cultura és un bé essencial i s’ha de promocionar, impulsar i protegir. Des de Lluïsos Teatre ens hem adaptat a totes les normatives de seguretat per garantir un espai segur per seguir promocionant la nova creació d’espectacles i per això tornem a obrir la convocatòria de Residències amb molta il·lusió”.

En aquests sis anys s’han estrenat espectacles com “La Trinxera” de Cia. Laura; “Dins la cova” de la Cia. Coralines; “Barcelona (Contra La Paret)” del Col·lectiu LaPùblica; o “Life is Real” de L’Ostra28. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de BarcelonaFira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres. Durant el curs 2017-18 es van acollir dues residències: Orlando BOOM de la Cia La Bondage i Histèriques de la companyia Ramona de Van Der Burg; I entre 2018 i 2019 es vam poder veure “Neu”, de la companyia Kamaleonik i “Trenta-vuit”, de la companyia Fils Enredats. Les darreres residències que es van estrenar van ser “Escrit en sang” de la companyia G3 Teatre i “La crua realitat” una proposta escrita per Rafa Valero on explica la seva història de superació com a actor amb discapacitat.

Els projectes poden presentar-se de manera on-line des del web de Lluïsos Teatre fins al 10 de gener www.lluisosteatre.cat/residencies
Podeu seguir totes les novetats de Lluïsos Teatre a través del web www.lluisosteatre.cat, i les xarxes socials de Lluïsos Teatre.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro