Oberta la nova convocatòria de Residències Artístiques de Lluïsos Teatre

A Lluïsos Teatre hem obert la segona convocatòria de residències artístiques del curs 2022-23 dirigida a estudiants i professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el projecte. Les propostes es poden presentar fins al 15 de gener de 2023 (a les 23:59h), i es donarà a conèixer el nom de la companyia a finals de gener.

La companyia disposarà de 3 mesos d’assaig (finals de gener, febrer, març i abril) a les instal·lacions de Lluïsos de Gràcia i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena del muntatge, que serà a finals d’abril. La participació a les residències no suposarà cap tipus de cost per les companyies i el taquillatge de l’obra anirà 70% – 30% per les companyies i Lluïsos Teatre.

El projecte d’oferir l’espai de l’entitat i el teatre per a residències artístiques sorgeix fa vuit anys de la detecció d’una mancança d’espais de treball i assaig accessibles per a joves creadores. La trajectòria d’aquests anys, ens ha reafirmat en la importància de projectes com aquest i després de gairebé dos anys molt complicats pel sector cultural amb les restriccions i la pandèmia, esdevenen imprescindibles les ajudes a la creació a través, en el nostre cas, d’espais professionals accessibles a companyies de nova creació.

A l’escenari de Lluïsos Teatre s’hi han vist estrenes com La Trinxera de Cia. Laura; Dins la cova de la Cia. Coralines; Barcelona (Contra La Paret) del Col·lectiu LaPùblica; Life is Real de L’Ostra28; Orlando BOOM de la Cia. La Bondage; Histèriques de Ramona de Van Der Burg; Neu de Kamaleonik, Trenta-vuit de la Cia. Fils Enredats; Escrit en sang de la cia G·, Mistela Candela Sarsuela d’Epidèmia Teatre, Amor i informació de la cia Anèmona Irracional, Iaia de Mambo Project, [Inserte padre aquí] de la Cia.LaFoi o Julieta i l’altre de la companyia 3º 2ª. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de BarcelonaFira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres.

Els projectes poden presentar-se a través d’un formulari del web de Lluïsos Teatre fins al 15 de generwww.lluisosteatre.cat/residencies

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro