Obrim nova convocatòria de residències artístiques

  • Les companyies emergents poden presentar la seva proposta de creació fins al dia 16 de gener de 2022 a través del web de Lluïsos Teatre.
  • L’entitat ofereix sales d’assaig, suport en comunicació i l’estrena a Lluïsos Teatre al mes d’abril de 2022 per fer una residència artística.

Lluïsos Teatre obre de nou la convocatòria de residències artístiques dirigida a estudiants i professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el seu projecte. Les propostes es poden presentar fins al 16 de gener de 2022 (fins a les 23:59h), i es donarà a conèixer el nom de la companyia escollida a finals del mateix mes de gener.

La companyia disposarà de 3 mesos d’assaig (febrer, març i abril) a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que serà durant el mes d’abril. La participació en les residències no suposarà cap tipus de cost per les companyies.

És el sisè any que s’aposta per impulsar les residències artístiques de companyies per mirar de donar resposta a les necessitats plantejades per les joves creadores. A causa de la situació de pandèmia del 2020 no es van poder dur a terme amb normalitat les residències convocades per principis d’any ni tampoc es van obrir la convocatòria de setembre. Després d’aquesta pausa, des de l’entitat i des de Lluïsos Teatre vam recuperar la normalitat al setembre de 2021 i actualment tenim assajant una companyia que estrenarà al gener. La importància de recuperar aquest espai de promoció de la creació jove es pren en un moment en què la cultura i les arts escèniques es troben a la corda fluixa.

Creiem fermament en què la cultura és un bé essencial i s’ha de promocionar, impulsar i protegir. Per això des de Lluïsos Teatre ens hem adaptat a totes les normatives de seguretat per garantir un espai segur per seguir promocionant la nova creació d’espectacles. La resposta al setembre va ser aclaparadora amb més de 20 propostes, per això ara tornem a obrir la segona convocatòria de l’any de Residències Teatrals amb molta il·lusió.

En aquests sis anys s’han estrenat espectacles com “La Trinxera” de Cia. Laura; “Dins la cova” de la Cia. Coralines; “Barcelona (Contra La Paret)” del Col·lectiu LaPùblica; o “Life is Real” de L’Ostra28. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de BarcelonaFira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres. Durant el curs 2017-18 es van acollir dues residències: Orlando BOOM de la Cia La Bondage i Histèriques de la companyia Ramona de Van Der Burg; I entre 2018 i 2019 es vam poder veure “Neu”, de la companyia Kamaleonik, “Trenta-vuit”, de la companyia Fils Enredats, “Escrit en sang” de la companyia G3 Teatre i “La crua realitat” una proposta escrita per Rafa Valero on explica la seva història de superació com a actor amb discapacitat. Aquest any hem estrenat també Mistela, Candela, Sarsuela d’Epidèmia Teatre i recentment Iaia, de Mambo Project, la presentació de la qual havia quedat aturada precisament per la situació sanitària.

Els projectes poden presentar-se de manera on-line des del web de Lluïsos Teatre fins al 16 de gener en aquest enllaç: 
www.lluisosteatre.cat/residencies

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro