Torna el cicle d’òpera a Lluïsos de Gràcia dedicat a “Dones i revolució”

Lluïsos de Gràcia inaugura, diumenge 2 de febrer amb Elektra de Richard Strauss, el nou cicle per apropar l’òpera als joves i desmuntar els estereotips sobre aquesta disciplina musical.

Què és l’òpera? Un reguitzell de dives i glamur? Un tenor panxut rere una cortina d’espagueti? Un irascible maestro renegant en italià? Un gran i luxós museu vivent de vellut i daurats? De ben segur que l’òpera és tot això, però aquest 2020 endeguem un nou cicle als Lluïsos per mostrar-te l’òpera més enllà de tots els tòpics, l’òpera com no l’havies imaginat.

Torna la proposta de cinc joves músics per desmuntar aquests mites a través de la projecció en pantalla gran i versió original subtitulada (VOSE) de sis òperes durant els mesos de febrer, març, abril i maig a Lluïsos de Gràcia. L’Alícia Daufí (Pianista i doctoranda en musicologia), la Júlia Lull (cap de continguts pedagògics del MNAC, doctoranda en història de l’art, col·laboradora de Ca la Dona), en Xavier Borja (músic, crític musical, filòleg i doctorand en literatura), Jordi Clos (baríton i musicòleg) i Rai Paz (músic i melòman), seran els encarregats d’acompanyar als intrèpids assistents a les sessions en aquest viatge de descoberta.

Les obres escollides per la primera part del cicle són tres òperes on la dona ocupa el primer pla tot configurant tres retrats de la condició femenina. I veurem també que l’òpera és discurs social, és política, és reflexió moral i, en definitiva, és teva, perquè l’òpera és un avui i un demà.
Cada sessió tindrà una introducció a partir de la qual es formularan unes preguntes que, al concloure l’òpera, donaran pas al debat i la reflexió entre tots.

Les obres programades per les primeres tres sessions són Elektra, de Richard Strauss (2 de febrer a les 17h), L’or del Rin, de Richard Wagner (1 de març a les 17h) i La Valquíria, de Richard Wagner (29 de març a les 16h).

El cost d’assistir a la sessió i a la xerrada- debat és de 3€ que s’hauran d’abonar a taquilla (2,5€ amb descomptes del carnet biblioteques).
Amb aquesta iniciativa es dóna continuïtat a una proposta arriscada i diferent que s’espera que tingui una bona acollida entre el públic jove a la descoberta de noves disciplines musicals. La ubicació de l’espai aquest any ha canviat, ja que la projecció es farà a la Sala Balcons on s’ubicaran les cadires del teatre per la comoditat dels assistents.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro