“Trenta-vuit” i “Paparazzi” noves obres en residència a Lluïsos Teatre

  • La segona convocatòria de residències de Lluïsos Teatre d’aquest curs ha rebut un total de 13 propostes, sent la vegada que més n’han arribat.
  • La Companyia Fils Enredats estrenarà “Trenta-vuit” el 26 d’abril, una obra que ens parla del passat no tan passat i d’un futur distòpic.
  • Durant aquests mesos s’ha decidit acompanyar també la companyia Paral·lel Ensemble en el procés creatiu d’una radio-performance que s’estrenarà a Tàrrega.

La segona convocatòria de residències artístiques de Lluïsos Teatre del curs 2018-19 ha estat la més concorreguda en els 4 anys que fa que es va inaugura el projecte. El jurat, reunit en comissió artística, ha valorat les 13 propostes presentades i finalment ha escollit dues propostes; d’una banda, l’obra “Trenta-vuit” de la companyia Fils Enredats que assajarà en residència durant tres mesos a Lluïsos Teatre i als espais de l’entitat; i per l’altra, la radio-performancePaparazzi” de la Companyia Ensemble, que farà la seva investigació pel barri de Gràcia i tindrà la seu de la seva creació a una de les sales de Lluïsos.

L’Emma, l’Oleguer i l’Alba són les tres joves membres de la companyia Fils Enredats que portaran a escena una obra que parla del passat, ambientada el 1938 i d’una Barcelona del futur projectada el 2038. “Trenta-vuit” és un repàs a la nostra memòria històrica i una mirada cap al futur on la intel·ligència artificial i el canvi climàtic seran els protagonistes. L’estrena de l’obra serà els dies 26, 27 i 28 d’abril a Lluïsos Teatre.

Per primera vegada el jurat i des de Lluïsos de Gràcia s’ha decidit apostar també per fer acompanyament durant la creació artística d’una ràdio-performance, que durà a terme el seu procés de creació en una de les sales de l’entitat. “La proposta Paparazzi de la Companyia Paral·lel Ensemble – expliquen el jurat- per les característiques no convencionals del projecte, es va descartar per fer una residència a Lluïsos, però a la vegada vam considerar que podia ser potent poder acompanyar també el seu procés creatiu”.

Per a Lluïsos Teatre “Trenta-vuit” serà la novena obra estrenada en residència i “Paparazzi” la desena. En aquests quatre anys i mig s’han estrenat obres com “Neu” que ha portat l’autisme a l’escenari a través d’una de les seves protagonistes, “Orlando BOOM” que parlava de la violència de gènere o “Histèriques” de Ramona de Van der Bürg sobre el mite de l’amor romàntic, revisionant el clàssic de les Troianes. També s’han estrenat espectacles com “La Trinxera” de Cia. Laura; “Dins la cova” de la Cia. Coralines; “Barcelona (Contra La Paret)” del Col·lectiu LaPùblica; o “Life is Real” de L’Ostra28. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de BarcelonaFira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro

espectacle-infantil-barcelona